Desembrood

"Oer oud brood"

In normaal brood zorgt gist voor het rijzen van het deeg. Hierdoor ontstaat een luchtige structuur. Het bijzondere van desembrood is dat gebruik gemaakt wordt van natuurlijke gisting van een beslag van tarwemeel en water om het te laten rijzen. Dit rijzen duurt een halve dag. Na het rijzen word het voorzichtig met de hand in zijn vorm gekneed.

Het brood word op onze winkels vers afgebakken zodat het warm voor u in de rekken ligt. Het is ook mogelijk om het brood zelf thuis af te bakken. Vraag aan één van onze ver(kopers)koopsters meer informatie.
 

Voordelen van het desem brood

            • Geschikt voor mensen die geen melkproducten mogen. Product
            bevat geen melkderivaten.

            • Desembrood bevat geen dierlijke vetten en geen lactose.

            • Desembrood bevat meer ijzer en calcium.

            • Ambachtelijke volle en bijna ouderwetse broodsmaak die lang
            behouden blijft.

            • Desembrood is langer houdbaar: ca. 6 dagen.

            • Zachte en malse structuur die ook na nabakken lang blijft.

            • Desembrood kunt u prima gebruiken na invriezen.

            • Verkrijgbaar in diverse smaakvariaties.

Het brood ziet er gezellig en wat bonkig ambachtelijk uit. 
Door zijn aparte smaak, uiterlijk en structuur is desembrood een prima
begeleider van een goed glas rode wijn. Een stukje desembrood met wat
olijfolie... een mediterrane smaakbeleving van duizenden jaren oud!
 Overigens laat desembrood zich uitstekend smaken met Hollandse kaas.